Welkom op de site van Canicross Nederland.

Via deze site willen we jullie enthousiast maken voor de fantastische sporten Canicross en Bikejoring in Nederland.

Eerst volgende wedstrijd : 15 februari Zaandam

Uitslagen 31 januari Helden staan online (zie kalender)

De eerste foto's : Naomi de Ronde Jos Kurvers

Atletiek Helden, Prins, Run2Day Venlo en vrijwilligers enorm bedankt weer voor jullie steun tijdens de wedstrijd van Helden.

Met rond de 150 deelnemers uit Duitsland, Engeland, Belgie en Nederland hebben we vanuit Camping de Heldense bossen genoten van een geweldig parcours. Een super samenwerking met de Atletiek verenging Helden en een mazzeltje met het weer, droog en zelfs regelmatig een zonnetje. Het podium was goed gevuld met alle deelnemende landen. Ook waren er veel debutanten en kinderen die opeens de korte afstand moeten lopen, top gepresteerd.

De Prins challenge is gestart op 31 januari in Helden met Bikejoring en Canicross

Wij staan voor Prins

100% natuurlijke voeding voor hond en kat

Prins Petfoods maakt 100% natuurlijke honden- en kattenvoeding. Geperste en krokante brokvoeding, buiten de koeling houdbare vleesmaaltijden in worst- of moussevorm en diepvries vers vleesmaaltijden. Voedingen voor alle behoeften en levensfasen, allemaal op basis van hoogwaardige producten met grondstoffen die een gezonde werking van het lichaam ondersteunen.

Prins staat als familiebedrijf al meer dan vijftig jaar voor streng gecontroleerde Nederlandse kwaliteitsproducten,  zonder geur-, kleur- en smaakstoffen en proefdiervrij. Het bedrijf organiseert regelmatig fandagen voor iedereen die graag letterlijk eens een kijkje in de keuken wil komen nemen en met eigen ogen wil zien wat Prins onder passie, respect en service verstaat.

Prins staat niet alleen voor lekker en verantwoord eten, maar voor een complete lifestyle. Met leuke, nieuwe ideeën en aandacht voor het dier op elk moment, tijdens iedere levensfase. Actief bezig zijn en gezond bewegen, bijvoorbeeld in de vorm van canicross, dat past bij Prins. Vandaar dat Prins Canicross Nederland graag ondersteunt.

Kennis en advies staan bij Prins hoog in het vaandel. Iedereen die vragen heeft over de voeding, gezondheid, verzorging en het gedrag van hond of kat kan terecht bij het Prins CareTeam, een team van deskundigen dat graag advies op maat geeft. Bel 0318-524245 of mail  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Prins. Meer dan voeding.

Kijk voor meer informatie op www.prinspetfoods.nl

 

 

CCNL MTB clinic zie link voor meer informatie

 

Sylvester Cross Hilversum 2014

Even een persoonlijk woordje van mij Bianca Koole, ik besef dat ik eigenlijk veel meer had willen zeggen tijdens de prijsuitreiking van CCNL’s laatste wedstrijd van 2014. Vooral hoe trots ik ben als voorzitter van Canicross Nederland, alle wedstrijden van 2014 zitten erop en dan besef je hoeveel werk er is verzet en ben je zoooo trots op alle vrijwilligers, (nu vaak ook lopers die toch even een belangrijke post opvullen), zonder jullie kunnen we echt geen wedstrijden organiseren, of een Pieterjan die de competitiestanden bijhoudt, of degene die alle vieze hesjes wassen, het parcours bewegwijzeren incl. een mooie start en finish zone. De toppers bij het secretariaat, fotografen die iedere keer weer memorabele foto’s vastleggen. Naomi de ronde print dan ook nog eens alle foto's die zij of haar vader hebben geschoten in 2014 heeft afgedrukt, dit kan ook van jou zijn en liggen deze klaar bij Naomi (we maken een lijstje wie ze nog niet hebben opgehaald), alle sponsoren van van Noord’s dierenvoeders naar Prins petfoods en ons eigen bestuur waarbij we allemaal ons steentje bijdragen TOP. Ik ga ervan uit dat jullie dit ook enorm waarderen, maar mocht je toch nog iets kwijt willen, goede- of verbeterpunten, voel je vrij om dit ons te mailen. Er zijn in het land de komende weken nog een paar (niet ccnl) wedstrijden of trainingen, lekker bezig zijn met je maatje. De Sylvester cross had een recordaantal in deelnemers 138. Hoe leuk is het om iedere wedstrijd weer zoveel nieuwe gezichten te zien die hun debuut crossen of biken, geweldig… De uitslagen staan online ;o) morgen komt hier de competitie eindstand bij. Foto's volgen.

 

 

NK Havelte 9 november 2014

Onze eerste wedstrijd in een van de noordelijke provincies was meteen een heel belangrijke: het Nederlands Kampioenschap Canicross en Bikejöring. Met 116 starts (en evenveel finishers), heerlijk loop- en fietsweer, schitterende parcoursen en snelle kampioenen is het NK in Havelte een groot succes geworden. De organisatie wilde uiteraard niets aan het toeval overlaten en is wekenlang bezig geweest alles tot in de puntjes te regelen. Een dag van tevoren is besloten de route van de lange afstand iets aan te passen omdat de tankbaan er wel erg uitdagend bij lag. Alle routes waren met heel veel lint, pijlen en bordjes uitgezet en toch hebben 2 deelnemers een extra lusje weten te maken (om nog wat langer van de mooie omgeving te kunnen genieten).

Er waren voor alle categorieën mooie medailles maar er was niet op gerekend dat deelnemers binnen 1 podium exact dezelfde tijd zouden lopen en zeker niet dat zoiets twee keer gebeurt. Omdat niet alle categorieën volledig bezet waren, hielden we een aantal medailles over zodat de 2 kampioenen bij de Junioren A jongens, Ruben en Jeremy, allebei een gouden plak kregen en bij de Veteranen I zowel Pieterjan als Richard met een bronzen plak naar huis konden.

De samenwerking tussen CCNL en de Werkgroep Canicross Noord Nederland verliep uitstekend, een groot aantal (44!) vrijwilligers heeft ons met alle taken geholpen, de mensen van VV Havelte waren uitermate gastvrij en hadden zelfs een mooie tent neergezet om de deelnemers en hun honden alle ruimte te bieden. De dierenarts van Glas Diergeneeskunde uit Diever heeft onvermoeibaar alle honden (goed)gekeurd. Onze sponsors, Prins en Run2Day Hoogeveen/Emmen, hebben voor de prijzen en de (inhoud van de) goodiebags gezorgd. De mensen van de EHBO hebben de hele dag geduldig zitten wachten op mensen met blessures maar druk hadden ze het gelukkig niet. Verschillende fotografen stonden op de routes om van alle deelnemers mooie foto’s te kunnen maken. Hierbij willen we onze fantastische sponsors en alle bovenstaande mensen van harte bedanken voor hun inzet en bijdragen.

De uitslagen staan in de kalender op de website en op facebook zijn de albums met foto’s te vinden: www.facebook.com/groups/CanicrossNL/

Prins

Promotiefilm Canicross en Bikejoring


Sponsor Canicross Nederland