English France German Spanish Italian Czech

Canicross training
Training / Tips of Trainingslokaties


 

Eerstvolgende activiteit : `AAA Canicross & Bikejoring 17 & 18 Mei in Amerongen


Kijk op de Kalender 2014 voor een jaar vol Canicross / Bikejoring en de 10 Geboden

 

 

CCNL Kleding lijn

Eindelijk is het zover: de eerste kledinglijn van Canicross Nederland kan worden besteld. Met dank aan Anouk van der Wulp voor het onvermoeibaar tekenen van steeds weer een ander logo om aan alle wensen te kunnen voldoen, aan Naomi de Ronde voor het beschikbaar stellen van de foto’s die als basis hebben gediend en aan Hans Kolenbrander die we stiekem als bikejöringmodel hebben gebruikt. We hebben bij het ontwerp van de kleding gestreefd naar herkenbaarheid van de Nederlandse deelnemers bij internationale evenementen en naar herkenbaarheid van de sport in eigen land bij evenementen en trainingen.

 

Al onze leden hebben per mail een bestellijst ontvangen. Bezoekers van onze website of facebookpagina die (nog) geen lid zijn maar wel geïnteresseerd zijn in de kleding kunnen hun mailadres opgeven via een privébericht op onze facebookpagina of via het contactmailadres van Canicross Nederland op de website. We sturen dan alle informatie op.


17 & 18 Mei AAA Canicross & Bikejoring Amerongen

Het programma is bekend van de AAA wedstrijd in Amerongen.

Deze AAA wedstrijd is een internationale wedstrijd, waarbij we deelnemers kunnen verwachten uit Belgie, Frankrijk, Groot Britannie en Duitsland

Een heel weekend sporten met je hond in het mooie bos van Amerongen vanuit pannenkoek restaurant het Berghuis in de Utrechtse Heuvelrug. Een super mooi parcours ligt op je te wachten.

Alle overige informatie en voor-inschrijving kan je terugvinden aan de linkerkant van het menu of via de kalender

 

8 Maart 2014 - Night Beach Canicross in IJmuiden  

Uitslagen van de Night Beach Canicross in IJmuiden zijn geplaatst zie link en onder kalender. Maar ook de competitie standen zijn bijgewerkt. Er zijn bij de uitslagen een enkele samenvoeging gedaan in verband met te weinig categorie vullende deelnemers, deze worden in de competitie puntentelling wel origineel meegenomen.

Vorig jaar uit nood geboren maar nu al niet meer weg te denken uit de canicrosskalender: de Night Beach Canicross in IJmuiden. Na de ijzige editie van 2013 jaar hielden we vooral rekening met kou en dan wordt het natuurlijk juist een avond met voorjaarsachtige omstandigheden. 97 teams wisten de finish te halen, waaronder maar liefst 56 vrouwelijke deelnemers. Misschien zijn er toch wat meer mannen die bang zijn in het donker? Ook een enkele hond durfde het duister niet in, maar de meeste honden vinden het juist fantastisch.

We werden dit jaar uitstekend geholpen door leerlingen van het CIOS die als stageopdracht mochten assisteren bij het organiseren van een canicrosswedstrijd. Dat kwam goed uit want we hadden een probleem om voldoende vrijwilligers te vinden om alle posten te bezetten en in het donker blijkt dat toch heel belangrijk. Zelfs als je het parcours bij daglicht een keer hebt gelopen, ziet alles er in het donker zo anders uit dat je zomaar een afslag kunt missen. Gelukkig is er niemand verdwaald en zaten er na afloop heel veel tevreden mensen en honden in de grote zaal van Paviljoen Noordzee bij te komen onder het genot van een hapje en drankje.

We willen hierbij alle vrijwilligers, CIOS-studenten, de mensen van Paviljoen Noordzee en onze sponsor Van Noord’s Dierenvoeders bedanken voor het mogelijk maken van deze wedstrijd. En Marina Seaport. Oplettende deelnemers hebben gezien dat bij start en finish 3 gloednieuwe beachflags van Canicross Nederland stonden te wapperen. Met dank aan canicrosser Klaas van Steenbergen (www.remmerdenreclame.nl) die deze speciaal voor ons binnen een week heeft geleverd voor een vriendenprijs. We gaan ze uiteraard niet alleen voor strandcrossen gebruiken maar bij elke wedstrijd als herkenningspunt neerzetten.

 

Als iemand voor donker of juist daarna nog foto’s heeft gemaakt van de wedstrijd delen we die graag en een foto waarop de vlaggen te zien zijn, zou helemaal mooi zijn.

Leukste en meest origineel verlichtte deelnemers waren Debby van Dijk en Jack Goedgebuure, Jack kreeg een extra verrassing als trouwe deelnemer die alle wedstrijden samen met Harry deelneemt en met openbaar vervoer afreist

 

 

 

  

 

 

 

16 Februari 2014 - Canicross wedstrijd Zaandam

 

De Canicross in Zaandam op 16 februari is een groot succes geworden. Waren er vorig jaar nog slechts 55 deelnemers, dit jaar stonden er ruim 110 deelnemers aan de start op het zonnige maar winderige Jagersveld. Wij willen AV Zaanland bedanken voor het gebruik maken van het parcours en de ondersteuning van de vele vrijwilligers, Valerie Torenstra en Gunshies Beverwijk voor de mooie samengestelde hoofdprijzen en Jumper Zaandam voor de vele waardebonnen en goodiebags.

De uitslagen zijn iets aangepast, zie link. De competitiestanden volgen zo snel mogelijk.

Voor de foto’s kun je op een van de volgende linken klikken en via de Facebook-groep van Canicross Nederland kun je alle filmpjes zien die gemaakt zijn door atleten en hun supporters.

 

Kika at Work  link

Naomi de Ronde Link

Nico Vassilopoulos Link

Tamara van Mer Link

Willy Maten van AV Zaanland Link

 

 

 

 18 Januari Canicross & Bikejoring Helden wedstrijd

Uitslagen van de wedstrijd via deze link. Deze wedstrijd telt mee in de competitie, de puntentelling zal volgens categorie verdeeld worden, hier komt eerdaags meer uitleg over en natuurlijk de eerste stand. Dit jaar wordt er onder andere een paar Inov-8 trailschoenen verloot onder de deelnemers.

Sponsoren Kivo petfood, Run2Day Venlo en Jumper Venlo hartelijk dank en Atletiek Helden met alle vrijwilligers jullie hebben ons verwend.

Het was de eerste Canicross & Bikejoring wedstrijd in Helden vanuit camping de Heldense bossen, we hebben dan ook genoten op deze fijne winterdag van een mooi uitgezet parcours door Atletiek Helden, misschien wat zwaarder dan verwacht, maar zeer zeker de moeite waard in de prachtige Heldense bossen. Je kon het bijna een internationale wedstrijd noemen met deelnemers uit Nederland, Slovenia, Duitsland en Belgie, heel leuk dat jullie van de partij waren. We hopen dat we volgend jaar weer welkom zijn in Helden. We wensen Atletiek Helden veel succes over 2 weken op hun eigen cross.

Eerste Foto's : Bikejoring Naomi de Ronde & Lange afstand en kids of fun Naomi de Ronde,

Jos Kurvers

Kika at Work

Peter Gubbels

Tot ziens op 16 Februari in Zaandam of 8 Maart tijdens de Beach Night Canicross in IJmuiden

 

 

7 December 2013 - Sylvester Cross Hilversum - sluiter van het jaar

De Sylvester Cross 2013 zit er weer op, vanuit de K.C. Gooi- en Eemland, dit jaar met meer deelnemers dan ooit. Het Bikejoren en Canicrossers gingen als een speer over het snelle parcours in het Corversbos.

De afsluiter van het jaar en de competitie finale was extra spannend, veel nieuwe gezichten, maar ook Ingo Babbel uit Duitsland was van de partij.

Rune Roll voor een keertje als veteraan III in het zonnetje gezet..

Wij hebben als vereniging genoten, wij hopen jullie ook..

Alle vrijwilligers nogmaals bedankt voor jullie inzet, en natuurlijk ook de sponsoren, zonder jullie geen prijzen of materiaal. K.C. Gooi- en Eemland als accomodatie

Van Noords diervoeders uit Amstelveen onze vaste goodybag sponsor en voerprijzen.

Dierenkliniek en Trimsalon Gooiland

 Van den Dikkenberg-van de Kraats BV

Prins voer en Inov-8

  

Foto's

Willem Aalderink

Kika at work

Johan Hollander

Anneke Godeschalk

  

Uitslagen Sylvester cross Hilversum 2013

Competitie 2013 eindstand staan op de site


29 November 2013 - Wedstrijd Hilversum en kalender 2014

Zaterdag 7 December was alweer de laatste Canicross & Bikejoring wedstrijd plaats van het jaar.. Vanuit de Kynologen club Gooi- en Eemland vindt de inschrijving plaats, 200 meter verder in het Corversbos ligt een snel vlak parcours voor alle afstanden, hier mogen we dankzij Natuurmonumenten de wedstrijd houden.

  

Voor meer informatie, programma en inschrijving klik op deze link


Deze wedstrijd is tevens de finale van de competitie, hier zijn dan ook bonuspunten te verdienen.

 

Sponsors van deze wedstrijd zijn van Noord’s dierenvoeders, Dierenkliniek Gooiland, Trimsalon Gooiland, Prins voer, inov-8.

 

 

Op de wedstrijd is inov-8 ook aanwezig met trailschoenen.

 

Canicross Spaarnwoude - blubber parcours met een heerlijk zonnetje

Het weer zat  ook dit jaar weer mee, met een heerlijk zonnetje trotseerde 90 deelnemers het zware modder parcours van Spaarnwoude. Dit nieuwe parcours was door Fred en Marianne aangedragen en werd erg gewaardeerd door de bikkels van Canicrossers.

In alle leeftijds klasses was het een mooie strijd met heel wat debutanten.

Als afsluiter kon iedereen z'n hond nog even een sprint laten trekken met de ragrace. Super leuk om te doen.

KC Amsterdam,  windhondenrenvereniging en alle vrijwilligers enorm bedankt voor de organisatie en hulp, het was super georganiseerd, Hopelijjk volgend jaar weer. van Noord's dierenvoeders, Royal Canin en inov-8 bedankt voor de sponsoring.

Eerste foto linkjes : Naomi de Ronde

de uitslagen van alle afstanden.

Competitie standen zijn bijgewerkt tot en met Spaarnwoude.. (tot stand gekomen door  Pieterjan Griep, bedankt hiervoor)

7 December de laatste competitie wedstrijd in Hilversum... Kom je ook ?

 

 

Competitie standen online

De competitie is uitgewerkt en staat onliine (met dank aan Pieterjan Griep)

 

 

30 Oktober 2013 – Kivo Kempentrail

Afgelopen weekend was de Kivo Kempentrail, karren, steppen, bikejoren en Canicross, vanuit Canicross Nederland hebben we kunnen proeven en deelnemen en dat is super goed bevallen, ook een aantal Belgische vrienden hebben deelgenomen. Organisatie van SSC-NL was super, stake-out, lekker eten en optreden van Puur in feesttent en deelname in categorieen Steppen 1, 2, Bikejoren en Canicross waar ook goed gescored is, dit werd beloond met lekkere prijzen gesponsord door Kivo.

Step 1 : 1e Egon Meuleman

Step 2 : 1e Robin Leyon, 2e Markus Wehner, 3e Fred Hazeleger

Bikejoring Dames : 1e Tessa Philippaerts, 2e Jessica Gommers, 3e Bianca Koole, 6e Tamara van Mer

Bikejoring Heren : 1e Ard van Dijk, 2e Wanno Remijnse, 3e Guy Goossens

Cc kort Dames : 1e Tessa Philippaerts, 2e Sofie Bosmans, 3e Marianne v.d. Linde, 4e Pauline Zwaan

Cc kort Heren : 1e Jeffrey Vork, 2e Fred Hazeleger, 3e Egon Meuleman, 4e Stefan Visser, 4e Ard van Dijk, 7e Patrick Bosmans

Volledige uitslagen volgen asap

 

 

20 Oktober 2013 - Update ontheffingen

Even een update over de ontheffingen. Vanuit het ministerie hebben we vernomen dat de regels aangepast zijn.

De wijziging geldt alleen voor de canicross.

 

Momenteel hebben de canicrossers geen ontheffing nodig om te mogen trainen en deel te nemen aan de wedstrijden. Voor alle andere disciplines (kar, step, bikejoring) is wel een ontheffing nodig , indien men een hond gebruikt die buiten de vrijgestelde raszuivere honden (met stamboom) zoals Alaskan Malamute, Eskimohond, Groenlandse hond, Samojeed, Siberian husky, valt.

 

Dit is de huidige situatie, mochten wij uit officiële kanalen nieuwe/andere wijzigingen te horen krijgen dan zullen we dat natuurlijk met iedereen delen.

 

Canicrossers zijn dus vrijgesteld van ontheffing, bikejöring en steppen moeten nog wel aan vrijstelling ontheffing voldoen. Op de link staan de vrijgestelde rassen en de regel canicross genoemd.

http://www.drloket.nl/onderwerpen/dierziekten-en-dierenwelzijn/dossiers/dossier/ontheffing-verbod-gebruik-honden-als-trekkracht


 

16 Oktober 2013 – Europese kampioenschappen 2013 Zwitserland

Afgelopen weekend waren de ECF Europese Kampioenschappen in Zwitserland in Canicross en Bikejoring.

 

De wedstrijd ging over 2 dagen, voor Canicross 1e dag 2,5km en 2e dag 6km voor Bikejoring 2 dagen 6km.

Helaas regende het de hele week pijpenstelen waardoor het parcours spekglad was, valpartijen waren niet te voorkomen.

 

Het debuut voor Jessica Gommers met Gandja in Bikejoring tijdens een EK en dat werd met Goud beloond.

Carlien Harms heeft opnieuw een 3e plaats gehaald met Canicross.

Foto's Kika-at-work

 

Chapeau voor alle deelnemers die dit loodzware parcours hebben gelopen, jullie hebben een super prestatie neergezet.

 

Bikejoring uitslagen :

Jessica Gommers 1e plaats

Klaas Ouwehand 8e plaats

Hans Kolenbrander 15e plaats

 

Canicross uitslagen :

Carlien Harms 3e plaats

Marianne v.d. Linde 4e plaats

Fleur de Bruin 9e plaats

Ingrid ten Have na 1e dag mooie rankering helaas griep

Anouk v.d. Wulp 22e plaats

Egon Meuleman 5e plaats

Fred Hazeleger 7e plaats

Rob de Bruin 17e plaats

Jeremy van Zundert 7e plaats

Kevin van Zundert 9e plaats

Frans v.d. Wulp 20e plaats

 

Volgend jaar vind het EK in Frankrijk plaats.. zodra er meer gegevens hierover beschikbaar zijn wordt dit geplaatst.

 

 

 

 

20 September 2013 - Canicross & Bikejoring wedstrijd Ermelo uitslagen

Afgelopen zaterdag weer een mooie en zware wedstrijd in Ermelo welke door Kynologen Club Noord-West Veluwe werd georganiseerd.. we hebben genoten, bedankt aan alle vrijwilligers. Top prestatie door de bijna 100 deelnemers.. Foto's volgen later maar hierbij alvast de uitslagen

Eerste Foto's door

Kika@Work Link

Naomi de Ronde Link

Eric Grevengoed Link

Voor iedereen die aan bikejöring doet is het zeker verstandig om een ontheffing aan te vragen.

Link voor : aanvraag ontheffing

Link voor : Dierenartsverklaring

 

 

 

 

 

13 Juli 2013 - Wedstrijd Canicross & Bikejoring Amerongen

“The place to be” dat was Amerongen, een zwaar maar erg mooi parcours, vanuit Pannenkoekenrestaurant het Berghuis organiseerde Canicross Amerongen een Bikejoring en Canicross wedstrijd. Het parcours in het Amerongse bos was mogelijk gemaakt door Staatsbosbeheer Utrecht, het had een paar pittige heuvels die jong en oud heeft gevoeld, waarvoor respect. De temperatuur was

Alle sponsoren erg bedankt: Staatsbosbeheer, het Berghuis, van Baaren Diervoeders, Runnersworld Utrecht, Sectors 2, Hondencompleet, Winklers Garden en de plantjes van Peter v.d. Weijden en Kika@work en Naomi de Ronde voor de fotografie.

Alle vrijwilligers enorm bedankt voor jullie spontane hulp

 

En dan hierbij de UITSLAGEN -

Foto’s

KIKAatWork

Naomi de Ronde

 

 

 

08 Juni 2013 – Water Canicross wedstrijd in Amsterdamse Bos

Uitslagen van de Water Canicross in het Amsterdamse bos

Foto's gemaakt door Pauline Zwaan en Willem Aalderink

De Water Canicross was een spontane aktie van Canicross Nederland en op het juiste moment, op een heerlijke zomerse avond in een mooie omgeving Amsterdamse Bos, hebben Fred, Marianne en Annemieke een ludieke Canicross bedacht, een Water Canicross. Na 1,5km in het parcours ging je tot aan je middel door een waterplaats (normaal voor paarden), wat voor een heerlijke afkoeling zorgde voor zowel baas als hond. Het was dan ook meer dan geslaagd. We willen heel graag de bouwers, de enthousiaste vrijwilligers op de posten, inschrijving, start en finish bedanken voor de gezellige en leuke wedstrijd. Deze is afgesloten met een tombola waarbij iedereen met een prijs naar huis is gegaan en een picknick.

De sponsor van Noord's dierenvoeders heeft voor een goed gevulde goodybag gezorgd en mooie prijzen voor de deelnemers. Ook boerderij Meerzicht met heerlijke pannenkoeken bonnen. Ook niet te vergeten de Boswachterij Amsterdamse Bos, zij hebben dit mede mogelijk gemaakt.

Sponsoren :

 

 

 

23 Mei 2013 - Finale Arleux Grandprix AAA wedstrijden

Weekend Arleux Nederlandse Delegatie

 

In het pinksterweekend van 19 en 20 mei waren we met een grote groep Nederlandse Canicrossers afgezakt naar het zuidelijke Arleux. Met ongeveer 30 deelnemers en genoeg supporters waren we toch echt een grote delegatie.

 

Parcours bestond uit een tweetal diepe greppels, veel gras, diverse nauwe doorgangen door heggetjes, een steile brugopgang, sluizen en modderige fietspaadjes. Dankzij de goede organisatie van A.S.L. A. verliep alles vlekkeloos en was dit een mooie finale van de AAA.

 

Veel regen tijdens de prijsuitreiking en ook tijdens de Trail van 15,7 km van maandag. En groot aantal crossers heeft daar een nieuw hoogtepunt in zijn/ haar carriere bereikt, door voor het eerst zo’n lange afstand en nog ook zonder hond te lopen.  Toppers dus!

 

Uitslagen zijn hier te vinden:

 

Canicross zondag Lang: http://www.asla59.fr/files/Arleux_19mai2013canilong.4534.pdf

Canicross zondag Kort: http://www.asla59.fr/files/Arleux_19mai2013canicourt.4532.pdf

Canicross zondag Kids: http://www.asla59.fr/files/Arleux_19mai2013canicourt.4532.pdf

Bikejöring zondag: http://www.asla59.fr/files/Arleux_19mai2013canivtt.4535.pdf

 

Trail maandag 15.7 km: http://www.asla59.fr/files/Arleux_20mai2013trail15km.4530.pdf

Maandag 2.7 km: http://www.asla59.fr/files/Arleux_20mai2013trail2-7km.4536.pdf

 

Een grote oogst aan medailles, bloemen, mega-bekers, voerbakken, en natuurlijk tombola-prijzen als breedbeeld-televisies, DVD spelers, tosti-ijzer, broodrooster, pedicurebehandeling, Franstalige honden-boeken ( goed voor de taalverbetering) , voerzakken ( al dan niet gescheurd) , een hondenbench, en nog veel meer rijker, keerden we tevreden weer huiswaarts.

 

Natte tenten, vieze kleding, soppende schoenen, vuile sokken, rode wangen, grote verhalen en spierpijn van het lopen en lachen! Het was weer top.

 

Wil je volgende keer mee? Aarzel niet, kijk maar eens naar de plaatjes…..

 

Femke Deriemaecker

  

Willem Aalderink: en nog een keer Willem Aalderink

 

Magda Didier

 

Sylviaine Bridoux

 

 

 

 

Breda 20 en 21 april 2013 

 Nederlands Kampioenschap en AAA

 

Competitie Canicross Nederland is bijgewerkt zie link in linker menu

Competitie AAA punten zijn van SPA en BREDA bijgewerkt, de punten zijn aangepast

BikejoringLange afstandKorte afstandKids

 

Uitslagen NK - AAA BredA 2013:

Zaterdag NK - Grandprix AAA

Zondag NK - Grandprix AAA

 

Nederlands Kampioenschap over 2 dagen (CCNL lid en NL paspoort)

NK Bikejoring

NK Canicross Lange afstand

NK Canicross Korte afstand

NK Canicross Kids

 

Dan nog een hele waslijst aan foto linkjes.. bedankt aan alle fotografen voor de moeite, super om terug te zien.

 

 

Selma Tiemeijer - LinkLink

Pauline Zwaan - Bikejoring zaterdagKids ZaterdagLange afstand ZaterdagKorte afstand Zaterdag

Pauline Zwaan - Bikejoring ZondagLange afstand ZondagKorte afstand ZondagPrijsuitreiking

Naomi de Ronde - Link

Nico Vassilopoulos - Link

Kirsten Schoonbaert - Link

Anais Delaplace - LinkLink

 

Foto's Ingrid ten Have, Naomi de Ronde en Willem Aalderink

 

We hebben een super mooi weekend beleeft

Bedankt aan alle vrijwilligers en sponsoren van Noord's dierenvoeders

En last minute sponsoring van www.Hondencompleet.nl en www.ecopets.nl

De deelnemers hebben 2 zware parcoursen overleefd..

 

 

 

 

Oudere berichten onder Nieuws Archief

 

 

Wedstrijd Butsel  2011

 

Team Thomas - Bikejoring Butsel Team Thomas - Canicross Butsel Team Mick - CC Butsel

Jessica met Thomas                                  Bianca met Thomas               Fred met Mick  Foto's door K2-Media

 

Demo filmpje Canicross

Om een leuke impressie van Canicross te krijgen, is dit een leuk demo filmpje

 

 

Canicross reglement

Een verzoek aan alle beginnende Canicrossers; lees het Canicross reglement door.

Canicross is een leuke sport, maar ook hier zijn regels aan verbonden, dit om de wedstrijd voor ieder team sportief te laten verlopen.  

 


Ouder "nieuws" in Nieuws Archief