Welkom op de site van Canicross Nederland.

Via deze site willen we jullie enthousiast maken voor de fantastische sporten Canicross en Bikejoring in Nederland.

Eerst volgende CCNL wedstrijd : 13 februari Helden

Uitslagen verwerkt tot en met 17 januari Hilversum

Prins Challenge 2015 is bijgewerkt tot en met Havelte

!!! LET OP !!! Wanneer er sneeuw ligt in Hilversum gaat helaas het onderdeel Dogscooter en Bikejoring niet door, dit zullen we op zaterdag 16 januari melden.

 

 

Prins

 

NK 2015 in Helden

Canicrossend Nederland kan terugkijken op een zeer geslaagd Nederlands Kampioenschap. Zondag 15 november werd in Helden in bijna alle categorieën keihard gestreden voor de NK-medailles. Enkele juniorencategorieën waren nog niet volledig bezet maar de meeste van de 60 medailles zijn uitgereikt. Het parcours lag er uitstekend bij en het weer was met af en toe wat spetters regen en flink wat wind koel genoeg voor de meeste honden. De loting voor de startvolgorde op het NK was verricht door Carla Beurskens die ook tijdens de wedstrijden aanwezig was en heeft genoten van het enthousiasme van de honden en de mooie prestaties.

Het onderdeel Steppen/Dogscooter was op het laatste moment als demo toegevoegd en de 5 deelnemers mochten als eersten het parcours afleggen. HondenCompleet had hiervoor mooie prijzen geregeld.

Daarna waren de bikers aan de beurt met overwinningen voor Jeffrey Vork en Jessica Gommers die respectievelijk 4 en 18 seconden sneller waren dan Rien van de Kraats en Europees kampioene Carlien Harms. Jeffrey liep vervolgens nog naar 2 gouden medailles en de snelste tijden van de dag op de korte en lange canicrossafstand. Alle uitslagen staan op de website maar hieronder de meest opmerkelijke prestaties:

Bianca Koole 1e V40 op de lange en korte afstand en snelste vrouw overall op de lange afstand

Hester Aris 1e Junioren B en snelste van alle vrouwen op de korte afstand

Gwen Ketting 1e bij de Vrouwen Senioren en 2e tijd van alle vrouwen in haar tweede (!) canicrosswedstrijd ooit. En het eerste goud voor Limburg!

Met een totaal aantal starts van 147 (waarvan 98 officieel meededen voor de NK-medailles) waren er 31 starts meer dan vorig jaar in Havelte zodat we de groei van het aantal leden ook terugzien in de deelname aan het NK. We hopen dat iedereen heeft genoten van de schitterende omgeving en de Limburgse gastvrijheid en willen hierbij iedereen bedanken die deze mooie wedstrijd mogelijk heeft gemaakt:

Alle vrijwilligers!

Prins Petfoods voor de inhoud van de goodiebags en alle voerprijzen voor de winnaars (en de 2 x 15 kg en overgebleven zakken voor de verloting)

Run2Day Venlo voor de extra prijzen in de vorm van cadeaubonnen

Camping de Heldense Bossen voor de gastvrijheid, het gebruik van het startterrein, de toiletten en de loods en de overnachtingen op de camping (die eigenlijk gesloten is in deze periode)

HondenCompleet voor de extra prijzen voor de steppers

Carla Beurskens voor het trekken van de lootjes

AV Helden voor alle hulp zowel vooraf als tijdens de wedstrijd

Dierenarts Geertje van der Wielen voor het keuren van de honden

13 februari komen we graag terug in Helden en voor het NK 2016 hopen we een even mooie locatie te vinden (tips zijn welkom).


Foto's Harold Meerveld, Ludo van der Put, Peter Grubbels, Naomi de Ronde en vader Pieterjan Griep

Europese kampioenschappen Canicross & Bikejoring 10/11 oktober 2015 in Schotland

Team NL heeft het SUPER gedaan tijdens het EK canicross & bikejoring in Schotland!! Maar liefst 3 gouden medailles en 1 bronzen medaille hebben de CCNL-ers mee naar huis genomen! Nederland was vertegenwoordigd met een kleine ploeg van 5 deelnemers in Blairgowrie, maar de resultaten waren groots! Hieronder alle resultaten op een rij:

Bikejöring:

Carlien Harms met Mikke (veteranen I): Goud

Dogscooter 1 Dog (steppen) demo:

Carlien Harms met Denha (veteranen I): Goud

Canicross:

Hester met Power (Young girls): Goud
Marianne en Jelle (Veteranen II): Brons
Fred Hazeleger met Mick (Veteranen II): 5e plaats
Egon Meuleman met Kysia ( Veteranen II): 6e plaats

Namens CCNL van harte gefeliciteerd met deze fantastische prestaties.

Uitgebreid verslag door Marianne v.d. Linde

Verslag Water Canicross Amsterdamse Bos 16 mei 2015

De 3e editie van de Water Canicross in het Amsterdamse Bos was een groot succes met een recordaantal deelnemers, 157 starts (vorig jaar 129) en maar liefst 95 op de 3 km waardoor we bijna hesjes tekort kwamen. Om toch voor donker klaar te zijn hadden we vorig jaar al bedacht dat starten om de 15 seconden flink wat tijd zou kunnen besparen. Met de nieuwe startklok hadden starters Klaas en Carlien de 15-secondenstart perfect onder controle en bleek dit een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar. Bij de finishregistratie hadden we met Jenny, Angela en Peter een superteam zodat alle tijden ondanks de drukte goed zijn genoteerd. Er zijn weer veel schitterende foto’s gemaakt door o.a. Naomi de Ronde, Roy Hendrickx, Kees van Haastregt en Willem Aalderink. Deze zijn te vinden op www.facebook.com/groups/CanicrossNL. De link naar de uitslagen staat op de website en de nieuwe tussenstand in de Prins Challenge is al gemaakt.
Wat statistieken van de wedstrijd:

157 starts waarvan 95 op de korte, 42 op de lange, 6 kids en 14 funlopers
Kort: 56 vrouwen en 39 mannen
Lang: 23 vrouwen en 19 mannen
Lang en kort (dus 3 x modderbad): 8 vrouwen en 9 mannen
Honden met waterangst die door hun baasjes naar de overkant zijn gedragen: 6 (minstens waaronder 1 van 80 kilo!).
Deelnemers die met 1 schoen in de hand naar de overkant zijn gewaad: 3 (minstens) en er is zelfs 1 deelnemer met 2 schoenen in de hand gespot.

Snelste tijden 3 km:
M (jA) Ruben Hazeleger met Mikke in 9:10
V Nina Windhausen met Floppy in 10:18
6 km:
M Frank Sommer met Balu in 19:22
V Nadine Schmitz met Eddie in 19:55
Snelste dubbel (9km): Frank Sommer in 29:44 en Nadine Schmitz in 30:49 (en 2e dubbelloper overall)

Hierbij willen we alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet, de Gemeente Amsterdam en het Amsterdamse Bos voor het mogelijk maken van deze wedstrijd, de mensen van de EHBO voor hun aanwezigheid, Dorien voor al het lekkers bij de kiosk (en de hulp bij het opzetten van de tent) en natuurlijk onze sponsors:

Van Noord’s Dierenvoeders als hoofdsponsor voor de voerprijzen en goodiebags, Runnersworld Amsterdamse Bos en pannenkoekenhuis Boerderij Meerzicht voor de prijzen bij de verloting.

De volgende wedstrijd van Canicross Nederland is pas in september in Ermelo, maar dit weekend kan er nog gelopen en gefietst worden in het Franse Arleux waar de slotwedstrijd van de AAA wordt gehouden.

 

Foto Kees van Haastregt

12 april Bikejöring en Canicross Bergen op Zoom


Voor de nieuwe wedstrijd in Bergen op Zoom maakten we ons vooraf vooral zorgen om te mooi weer. Dat was niet vanwege de warmte want aan water is er geen gebrek op het parcours, nee we waren bang voor de drukte op deze populaire locatie. Bij de laatste verkenning was het heerlijk warm en zonnig en leek half Brabant De Heide te hebben gekozen om er te mountainbiken, paard te rijden, te picknicken, te wandelen met heel veel losse honden of te eten bij De Berk. Tijdens een training kun je daar nog wel veilig door heen zigzaggen maar in een wedstrijd wil je met de hoge snelheden toch liever een rustiger parcours.

Uiteraard werd het op 12 april schitterend weer en gelukkig kon iedereen dankzij de vele waarschuwingsflyers, de bordjes en afzettingen met lint en de 12 parcoursposten genieten van een prachtige ronde met veel publiek dat soms verbaasd maar meestal enthousiast reageerde. Met heel veel Nederlandse en Belgische deelnemers, opnames van 2 TV-ploegen en interviews met o.a. De Stem was Bergen op Zoom  mooie reclame voor Bikejöring en Canicross. Wie de uitzendingen nog niet heeft gezien kan ze hier terugvinden (ZuidWest TV volgt nog):

http://www.omroepbrabant.nl/?news/227806952/Hip+hollen+met+je+hond+canicross+zet+voet+aan+Brabantse+grond.aspx

http://www.bndestem.nl/regio/bergen-op-zoom/elk-jaar-een-canicross-in-natuurgebied-de-heide-bij-bergen-op-zoom-video-1.4853371

De waterpassage leverde prachtige taferelen op die door de vele fotografen mooi zijn vastgelegd net als de rest van de ronde want er werd overal druk geklikt. De foto’s zijn via onze fb-pagina www.facebook.com/groups/CanicrossNL/ te vinden en de uitslagen staan hier op de website onder Kalender.

We willen hierbij iedereen die aan deze wedstrijd heeft meegewerkt bedanken: alle vrijwilligers, de standhouders, de dierenartsen van Dierenkliniek De Schelde, Endurance Sport &Coaching (voorbereiding en ondersteuning), Prins (goodiebags en prijzen) en Brasserie De Berk (eiland ingericht met o.a. feesttent, barbecue, koffiebar en biertap). We komen hier volgend jaar graag terug.

Foto's door Elise Jansen en Kika Elfers

 

 

Night Beach Canicross IJmuiden 28 februari 2015

Met heel veel deelnemers hebben we zaterdagavond kunnen genieten van de 3e nachtcross in IJmuiden. Voor sommigen was het vooral afzien want de weersomstandigheden werkten alleen op de terugweg mee. Met een stormachtige zuidwester was het bij de start en op de eerste kilometer(s) strand alleen prettig voor mensen en honden die graag gezandstraald worden en van tegenwind blij worden. De weersvoorspellingen gaven vooraf ook nog regen aan die gelukkig niet kwam, maar het blijkt dat canicrossers zich niet laten afschrikken door barre weersomstandigheden. Er waren maar liefst 132 starts (vorig jaar 96) waaronder teams uit Limburg, Groningen, Zeeland, België en zelfs een flink aantal uit Duitsland.

De tijden waren door de wind wat minder snel dan vorig jaar maar de prestaties waren er zeker niet minder om. Het aantal vrouwen lag net als andere jaren hoger dan het aantal mannen dat in het donker van start durft te gaan: 72 om 60. Op de lange afstand zijn er wel meer stoere mannen: 26 vrouwen om 31 mannen. Bij de bikkels die na de korte afstand nog zin hadden in de lange afstand zijn de vrouwen in de meerderheid (12 tegen 9 mannen).

Veel mensen hadden hun best gedaan om de prijs voor de mooist verlichte deelnemer binnen te slepen en de jury had het niet makkelijk. Andere jaren was het moeilijk kiezen tussen de 2 mooiste creaties zodat we dit jaar 2 prijzen hadden. Het was er niet makkelijker op geworden want uiteindelijk moest er uit 3 schitterend verlichte kandidaten worden gekozen. Cindy en Ard mochten de bekers en de wijn mee naar huis nemen.

We willen hierbij nogmaals alle vrijwilligers ontzettend bedanken voor hun inzet, zowel degenen die in de zaal iedereen aan startnummers hebben geholpen als degenen die in de storm de start hebben begeleid, als parcourspost stand hebben gehouden of bij de finish alle nummers en tijden hebben weten te noteren. Als souvenir heeft iedereen kilo’s zand mee naar huis mogen nemen: schoenen, kleding, ogen en oren alles zat vol zand. Daarnaast willen we de mensen van Paviljoen Noordzee bedanken dat we alle honden en alle kilo’s zand weer mee mochten nemen in de grote zaal en ten slotte bedanken we onze sponsor Prins voor de goodiebags en alle zakken voer.

We hopen volgend jaar weer heel veel lopers en heel veel vrijwilligers naar de 4e Night Beach Canicross te krijgen en zullen als de groei doorzet gaan nadenken hoe we de wedstrijd wat sneller kunnen laten verlopen zodat iedereen op tijd naar huis kan. We denken aan starts om de 15 seconden of duostarts zodat de startprocedure minder tijd kost en misschien moeten we een limiet van 150 of 200 starts instellen…

 

31 januari Helden

De eerste foto's : Naomi de Ronde Jos Kurvers

Atletiek Helden, Prins, Run2Day Venlo en vrijwilligers enorm bedankt weer voor jullie steun tijdens de wedstrijd van Helden.

Met rond de 150 deelnemers uit Duitsland, Engeland, Belgie en Nederland hebben we vanuit Camping de Heldense bossen genoten van een geweldig parcours. Een super samenwerking met de Atletiek verenging Helden en een mazzeltje met het weer, droog en zelfs regelmatig een zonnetje. Het podium was goed gevuld met alle deelnemende landen. Ook waren er veel debutanten en kinderen die opeens de korte afstand moeten lopen, top gepresteerd.

Wij staan voor Prins

100% natuurlijke voeding voor hond en kat

Prins Petfoods maakt 100% natuurlijke honden- en kattenvoeding. Geperste en krokante brokvoeding, buiten de koeling houdbare vleesmaaltijden in worst- of moussevorm en diepvries vers vleesmaaltijden. Voedingen voor alle behoeften en levensfasen, allemaal op basis van hoogwaardige producten met grondstoffen die een gezonde werking van het lichaam ondersteunen.

Prins staat als familiebedrijf al meer dan vijftig jaar voor streng gecontroleerde Nederlandse kwaliteitsproducten,  zonder geur-, kleur- en smaakstoffen en proefdiervrij. Het bedrijf organiseert regelmatig fandagen voor iedereen die graag letterlijk eens een kijkje in de keuken wil komen nemen en met eigen ogen wil zien wat Prins onder passie, respect en service verstaat.

Prins staat niet alleen voor lekker en verantwoord eten, maar voor een complete lifestyle. Met leuke, nieuwe ideeën en aandacht voor het dier op elk moment, tijdens iedere levensfase. Actief bezig zijn en gezond bewegen, bijvoorbeeld in de vorm van canicross, dat past bij Prins. Vandaar dat Prins Canicross Nederland graag ondersteunt.

Kennis en advies staan bij Prins hoog in het vaandel. Iedereen die vragen heeft over de voeding, gezondheid, verzorging en het gedrag van hond of kat kan terecht bij het Prins CareTeam, een team van deskundigen dat graag advies op maat geeft. Bel 0318-524245 of mail  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Prins. Meer dan voeding.

Kijk voor meer informatie op www.prinspetfoods.nl

 

De uitslagen staan in de kalender op de website en op facebook zijn de albums met foto’s te vinden: www.facebook.com/groups/CanicrossNL/

Prins

Promotiefilm Canicross en Bikejoring


Sponsor Canicross Nederland